torsdag 10 juli 2008

Zen and the Art of Trading

The three virtues of trading..

- Discipline
- Confidence
- Patience

Trading strategin fungerar utmärkt men exekveringen av strategin i praktiken är där det finns en del brister och som kan bli mycket bättre. T.ex. fördröjning mellan signal och exekvering av ordern kan ge en differens på upp till +/- 5 punkter, detta är inte så farligt då det jobbar både åt ens fördel och nackdel så det jämnar ut sig i längden, men det påverkar även samtidigt initial stoploss som enligt strategin är satt till 20 punkter under entry, skulle jag få en dålig entry (bad execution) 5 punkter högre upp än vad förväntat så kan det innebära att jag utstoppad med förlust i när jag igentligen inte skulle bli utstoppad enligt teorin.

Manuell managering av stoploss kan bli bättre, när index rört sig 10 punkter från entry till "in the profit" så ska stoplossen flyttas upp till breakeven för att skydda kapitalet, ibland blir flytten av SL försenad med upp till flera timmar då det är svårt att sitta och bevaka marknaden konstant under dagen en del dagar när man har mycket andra saker och ärenden att ta hand om. Detta kan orsaka förluster på 5-15 punkter i onödan när det igentligen skulle vara en break-even trade. En automatiserad stoploss-order hantering vore det bästa, vet ej om CMC's platform klarar av 100% automatiskt handel med icke-mänsklig cancel och submit av aktiva ordrar.

Kommer från och med nu att för varje trade regelbundet mäta simulerat resultat vs resultat i praktiken för att se hur slippaget påverkar vinstutvecklingen i depån.

Inga kommentarer: